Na tej strani so navodila za uporabo nekaterih bolj zapletenih delov urnika.

Dostop do urnikov posameznih oseb

Za dostop do urnikov posameznih oseb uporabite iskalnik. Stran z vašim osebnim urnikom je na voljo tudi prek povezave Moj urnik v meniju. To stran si lahko dodate tudi dodate med zaznamke.

Uporaba iskalnika

Da bi začeli iskati, kliknite v naslovno vrstico desno od ikone za iskanje search Išči... ali pa pritisnite tipko / ali f na tipkovnici.

Vpišite začetek imena ali priimka osebe, oznake učilnice, predmeta ali smeri. Prikazal se bo seznam rezultatov (max. 10 vnosov), po katerem se lahko premikate s puščicama gor in dol in izbiro potrdite s tipko Enter. S tipko Esc ali klikom na križec prekličete trenutno iskanje. Če iskanega rezultata ni med naštetimi, napišite manj specifično poizvedbo, ali pa sporočite tehnično napako.

Kombiniran pogled na urnik

Če želite hkrati pogledati urnike za več oseb, učilnic in smeri, v meniju ali na prvi strani izberite scheduleKombiniran pogled . Odkljukajte kombinacijo, ki si jo želite ogledati in kliknite na Prikaži kombiniran pogled. Ker je oseb in predmetov veliko, so vse možnosti naštete v spustnih menijih. V teh menijih lahko izberete več možnosti hkrati. Po njih se lahko premikate s koleščkom na miški, vendar je verjetno hitreje, če natipkate prvih nekaj črk priimka, pa se bo izbor sam premaknil navzdol. Nato lahko izbor premaknete tudi s puščicami na tipkovnici in potrdite s tipko Enter. Meni se nato zapre, če pa želite izbrati še eno možnost, lahko zopet pritisnete Enter, da se meni ponovno odpre in postopek ponovite. Enako velja tudi za predmete (in vse druge spustne menije na strani, npr. pri rezervacijah).

Tiskanje

Ko ste na strani z urnikom, ki ga želite natisniti, pritisnite Ctrl+P ali v meniju izberite print Natisni stran. Strani se ob tiskanju samodejno spremeni videz, da je prijazna tiskalniku, kar lahko vidite tudi na predogledu tiskanja. Če želite, lahko v nastavitvah brskalnika vključite tudi tiskanje ozadij. Če se urnik morda ne natisne na eno stran, prosimo sporočite tehnično napako.

Koledar

Ko ste na strani z urnikom, lahko izvozite koledar ali pa se naročite nanj. Na voljo je izvoz navadnih srečanj, premaknjenih srečanj in rezervacij za trenutni pogled. Če želite koledar uporabljati v Outlooku, morate to označiti, sicer se morda vsi dogodki ne bodo pravilno prikazovali.

Če izberete izvoz glede na izbran dan, bo koledar vseboval dogodke le za semester, v katerem je ta dan. V nasprotnem primeru se bo lahko koledar sproti posodabljal in upošteval tudi nove semestre (v primeru, da se nanj naročite).

Če koledar samo izvozite s prenosom datoteke, se dogodki v njem ne bodo posodabljali in sproti dodajali. Če imate naložen program za koledar, se lahko na koledar naročite prek gumba za naročanje. Če uporabljate spletni koledar, lahko URL koledarja prekopirate in se nanj naročite v vašem spletnem koledarju. V obeh primerih se bodo dogodki lahko posodabljali in dodajali, vendar lahko pride do zamika, preden se bodo spremembe prikazale.

Iskanje prostih učilnic

Za iskanje prostih učilnic je namenjen iskalnik prostih učilnic. Ko pridete na stran, prikaže proste učilnice za vsak termin v splošnem tednu znotraj trenutnega semestra. Če na desni izberete konkreten teden, se pri izračunu prostih učilnic upoštevajo tudi rezervacije. Zeleni termini imajo vsaj eno prosto učilnico, rdeči pa nimajo nobene.

Omejevanje učilnic:
Prikazanih učilnic je zelo veliko, pogosto pa vas zanima le nekaj učilnic. Učilnice omejite po tipu in po velikosti. Odkljukajte kvadratek pred želenimi učilnicami in kliknite gumb filter_list Omeji. Za rezervacije kolokvijev so najbolj uporabne velike matematične ali fizikalne učilnice.
Prikaz zasedenih učilnic:
Kot dodatne možnosti lahko vklopite tudi prikaz zasedenih predavalnic. V tem primeru ob prehodu miške čez posamezno učilnico vidite tudi razlog za zasedenost.
Primer uporabe:
Denimo, da želimo rezervirati učilnico za izpit iz predmeta X. Rezervirati jo želimo v tednu od 5. do 11. marca in potrebujemo vsaj 50 mest. Na stranskem meniju izberemo teden 22. - 28. januar. Odkljukamo, da želimo veliko matematično učilnico in pritisnemo filter_list Omeji. Za rezultat dobimo nekaj podobnega temu na sliki spodaj: primer uporabe Vidimo, da so nekateri termini že popolnoma zasedeni in so obarvani rdeče. V vseh ostalih terminih je prosta vsaj ena učilnica. Z miško lahko preverimo, zakaj je npr. zasedena 2.01 v ponedeljek ob 12ih, tako da se zapeljemo čeznjo. V petek je dopoldne je prosta samo še učilnica 2.05. Ko si izberemo termin, ga sporočimo v referat in prosimo za rezervacijo.
Razno

Če imate težavo z uporabo kakšnega dela urnika, jo poskusite najprej rešiti sami ali vprašajte kolega, če pa ste izčrpali vse možnosti, pišite na . Če pa ste imeli težavo in si želite, da bi bila opisana tukaj, pošljite opis problema in navodila, pa bomo dopolnili ta seznam.